Gemeente Wijdemeren - Dementie

In een dementievriendelijk Gooi worden mensen met dementie volledig geaccepteerd. Het taboe rond de ziekte van Alzheimer is doorbroken. Dat kan omdat buurvrouw, winkelier, agent, ambtenaar hebben geleerd hoe zij mensen met dementie het beste tegemoet kunnen helpen.

Een utopie? Nee, wij denken dat het kan! In de week van 21 september organiseren gemeenten in de Gooi en Vechtstreek jaarlijks de Alzheimerweek. 

Dementievriendelijk Gooi - programma Alzheimerweek

Op de site van Dementievriendelijk Gooi vindt u het programma van de Alzheimerweek Wijdemeren. In de agenda vindt u ook alle Alzheimercafés in de omringende gemeenten. 

Samen dementievriendelijk

Met de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ van Samen Dementievriendelijk test u in 15 minuten uw kennis over omgaan met dementie. In een aantal stappen leert u hoe u contact maakt met iemand met dementie en hem of haar het beste kunt helpen. 

DemenTheek

Wist u dat er producten zijn die mensen kunnen ondersteunen met dementie? Zoals aangepaste telefoons, simpele afstandsbedieningen, sensoren, GPS-systemen, dagritmeklokken en nog veel meer. Lenen is gratis in de dementheek in de Emtinckhof in Loosdrecht.

Dementia App

Hoe fijn zou het zijn als mensen gebruik kunnen maken van een app waarbij iedereen zijn dierbare kan helpen? De app verbindt de cirkel van mantelzorgers, familie en zorgprofessionals. De gemeente stelt de app gratis beschikbaar voor mantelzorgers van mensen met (beginnende) dementie.

Lees meer en download de app.