In een dementievriendelijk Gooi worden mensen met dementie volledig geaccepteerd. Het taboe rond de ziekte van Alzheimer is doorbroken. Dat kan omdat buurvrouw, winkelier, agent, ambtenaar hebben geleerd hoe zij mensen met dementie het beste tegemoet kunnen helpen.

Een utopie? Nee, wij denken dat het kan! In september organiseren gemeenten in de Gooi en Vechtstreek jaarlijks de Alzheimerweek. 

Alzheimer Café Wijdemeren/Hilversum

Iedere tweede woensdag van de maand is er van 19.30-21.00 uur een Alzheimer Café in Wijkcentrum de Koepel (Kapittelweg 399a, bij winkelcentrum Kerkelanden) in Hilversum. Het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal. Voor informatie zijn er deskundigen aanwezig. Entree is gratis. Meer informatie: alzheimercafe.hilversum@alzheimervrijwilligers.nl

Heeft u of uw mantelzorger behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met uw huisarts. Een casemanager dementie kan helpen.

Ontmoetgroep Loosdrecht

De Ontmoetgroep Loosdrecht is  er voor mensen met beginnende vergeetachtigheid. Neem hiervoor contact op met Claudia Perin: telefoon 06 12 16 66 84

Komt u er zelf niet uit of heeft u meer nodig? Neem dan contact op met de gemeente. We kijken samen naar mogelijke oplossingen.