Gemeente Wijdemeren - Duurzame week Wijdemeren

Hij komt eraan! De duurzame week 2020. Vanaf zaterdag 21 maart tot en met zaterdag 28 maart zijn er in heel Wijdemeren weer activiteiten, lezingen, acties en workshops met thema’s als energiebesparing, duurzame energie, vergroenen van de omgeving, recycling en groene mobiliteit.

We werken als gemeente de komende jaren aan een groot aantal projecten om Wijdemeren klaar te maken voor een duurzame toekomst. Zo gaan we aan de slag met het afkoppelen van het aardgas, zoeken we naar mogelijkheden voor de opwek van zonne- en windenergie, maken we de buitenruimte stap voor stap klaar voor het veranderende klimaat en geven we als gemeente het goede voorbeeld bijvoorbeeld door duurzamer in te kopen en onze gebouwen te vergroenen.

Groene gemeente


Met de Duurzame Week willen we u als inwoner, bedrijf of vereniging inspireren, motiveren en verbinden om de komende jaren samen met ons te werken aan een toekomstbestendige groene gemeente. Wat staat er gepland tijdens de Duurzame Week?

Programma


We nodigen u uit om mee te helpen bij een grote voorjaarsschoonmaak in de dorpen (21 maart). Want lege flesjes, blikjes of snoepwikkels in de bermen en plantsoenen, dat is toch zonde! Ook organiseren we een duurzaam diner met inspirerende sprekers en maken we de winnaars van de prijsvraag ‘Duurzame Dorpen in Actie’ bekend (25 maart). Uiteraard kunt u ook weer uw tuintegels komen inruilen voor mooie plantjes én een zak compost (28 maart) en op de Wijdemeerse scholen gaan ze aan de slag met een lespakket over duurzaamheid.

Duurzame huizenroute


Net als vorig jaar kunt u ook weer een aantal duurzame woningen in onze kernen bezoeken om inspiratie op te doen over energiebesparing en mogelijke maatregelen. Veel inwoners hebben al mooie stappen gezet en delen dit graag. Deze duurzame huizenroute is op verschillende momenten tijdens de Duurzame Week.

woensdag 12 februari 2020