Wil uw kind graag naar scouting, zwemles, muziekles, turnen, judoën of toneelspelen, maar is er thuis weinig geld? Dan kunt u onder andere via de gemeente een bijdrage aanvragen.

.

Deze bijdrage krijgt u dan van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld betaalt het Jeugdfonds namelijk de contributie of het lesgeld. Soms ook spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Verruiming doelgroep

De leeftijd voor de aanvragen is uitgebreid met 0 tot 4-jarigen. Hierdoor kunnen nu ook de allerjongsten gebruikmaken van het fonds. Denk hierbij aan activiteiten als babyzwemmen, peutervoetbal, kabouterhockey, peutergym, Nijntje Beweegdiploma, tuimeljudo of muziek op schoot.

Bijdrage aanvragen via intermediair

Een bijdrage kunt u aanvragen via een tussenpersoon. Dat kan iemand van de gemeente Wijdemeren zijn, zoals een consulent of iemand van het sociaal wijkteam. Maar ook een leraar op de basisschool, een schuldhulpverlener, jeugdverlener of vrijwilliger van de Stichting Leergeld. Via onderstaande link vindt u de tussenpersonen in Wijdemeren om een bijdrage aan te vragen:

Overzicht intermediars in Wijdemeren

Binnen drie weken al les

Als de aanvraag ingediend is, kan uw kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar uw kind op les gaat. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat het Jeugdfonds Sport & Cultuur allemaal voor u kan doen? Kijk dan op de website of neem contact op met de intermediair in uw omgeving. Voor vragen over intermediairs en organisaties kunt u contact opnemen met Carlo Koelewijn van Team Sportservice via ckoelewijn@teamsportservice.nl of via tel 06 37 17 95 45.