Gemeente Wijdemeren - Mantelzorg


Naar schatting geven 750.000 mensen in Nederland langdurig en intensief hulp aan familie, vrienden, buren of kennissen. Ook één op de vier jongeren is mantelzorger. Zij helpen bijvoorbeeld een zieke oma, broer met beperking of verslaafde moeder.

Tussen mei en december geeft de gemeente mantelzorgwaarderingen uit. Ook organiseren we ieder jaar de Dag van de Mantelzorg op 10 november. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

  • De waardering is een geldbedrag dat één keer per jaar wordt verstrekt
  • De hoogte van het bedrag is 200 euro
  • Het betreft geen onkostenvergoeding
  • De zorgvrager (degene die wordt verzorgd) woont in de gemeente Wijdemeren
  • De mantelzorger (degene die zorgt) hoeft niet in de gemeente Wijdemeren te wonen
  • De mantelzorger zorgt minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden voor de zorgvrager en is geen beroepsmatige zorgverlener 

De gegevens die u invult, worden uitsluitend gebruikt voor deze regeling en om u te informeren over de Dag van de Mantelzorg.

Versa Welzijn

Heeft u vorig jaar een mantelzorgwaardering ontvangen? Dan hoeft u niet opnieuw een aanvraag te doen.Houd de website in de gaten voor de aanvragen voor 2019
Lukt het u niet de aanvraag via de website in te vullen? Of heeft u andere vragen? Dan kunt u contact opnemen met Herma Kleve van Versa Welzijn via telefoonnummer (035) 623 11 00. 

Voor informatie en ondersteuning in Wijdemeren kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg of 't Wijdehuis in Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst de Berg. Kijk ook eens naar het landelijke platform Mezzo. Op 10 november wordt ook de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg georganiseerd door o.a. Versa Welzijn en de gemeente.