Gemeente Wijdemeren - Mantelzorg

Naar schatting geven 750.000 mensen in Nederland langdurig en intensief hulp aan familie, vrienden, buren of kennissen.. De gemeente ziet en waardeert dit!

De aanvraag voor de mantelzorgwaardering 2020 is helaas gesloten. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

  • De mantelzorger zorgt minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden voor de zorgontvanger en is geen beroepsmatige zorgverlener;
  • De zorgontvanger moet in de gemeente Wijdemeren wonen;
  • Het gaat om een blijk van waardering en geen onkostenvergoeding;
  • De waardering is een cadeaukaart die eenmalig wordt verstrekt;
  • Per zorgontvanger kan maximaal één waardering worden verstrekt of het bedrag wordt gedeeld in een huishouding met meer dan één mantelzorger.

De gegevens die u invult worden uitsluitend gebruikt voor deze waardering.

De aanvraag voor de mantelzorgwaardering 2020 is helaas gesloten.

Heeft u hulp nodig bij het invullen? Of heeft u andere vragen? Dan kunt u terecht bij de consulenten sociaal domein van de gemeente via telefoonnummer 14 035. Zij helpen u graag verder!

Wat is een mantelzorgwaardering?

Een mantelzorgwaardering is een blijk van waardering die de gemeente Wijdemeren uitreikt aan mantelzorgers in de vorm van een VVV-cadeaukaart van 50 euro.

Waarom is de mantelzorgwaardering gewijzigd?

Sinds 2015 geeft de gemeente mantelzorgers een blijk van waardering. Gemeenten mogen zelf de vorm en de hoogte van de waardering bepalen. Vanwege de huidige financiële situatie is de waardering in 2020 verlaagd. We ondersteunen mantelzorgers echter graag waar nodig. Zij zijn van onschatbare waarde voor onze inwoners. We blijven zoeken naar manieren om hen te ondersteunen en hopen op begrip!  

Voor wie is de mantelzorgwaardering?

Voor een mantelzorger die in 2020 minimaal 3 maanden aaneengesloten en minimaal 8 uur per week zorgt voor iemand in de gemeente Wijdemeren.

Krijgt een mantelzorger elk jaar automatisch de waardering?

Nee, het kan zijn dat de regeling wijzigt. Het kan ook zijn dat de mantelzorgsituatie wijzigt. In 2020 moet de mantelzorger zelf een waardering aanvragen.

Waar kan ik meer informatie over hulp en ondersteuning vinden?

Voor informatie en ondersteuning in Wijdemeren kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van Versa Welzijn. Kijk ook eens naar het landelijke platform Mezzo

Ik heb hulp nodig bij het invullen van het formulier.

Lukt het u niet het aanvraagformulier op de website in te vullen? Of heeft u andere vragen? Dan kunt u contact opnemen met de consulenten sociaal domein van de gemeente Wijdemeren via telefoonnummer 14 035. Zij helpen u graag verder!

Wanneer ontvang ik de waardering?

De cadeaukaart wordt naar verwachting in het najaar van 2020 bij u thuisbezorgd.