Voor het innemen van een standplaats heeft u een vergunning nodig.

De gemeente Wijdemeren kent drie soorten standplaatsen:

  • Ideële standplaats: voor maatschappelijk/sociaal-culturele activiteiten of activiteiten op het gebied van volksgezondheid, met een niet-commercieel karakter;
  • Incidentele standplaats: maximaal vijf dagen per kalenderjaar;
  • Vaste standplaats: voor onbepaalde tijd, met een minimum van één dag en een maximum van zes dagen per week.

Markt

Een bijzonder fenomeen in Wijdemeren is de wekelijkse markt in Ankeveen. De bewoners hebben het verdwijnen van winkels opgevangen door zelf marktkooplieden uit te nodigen om in de kern hun waren te verkopen. Mocht u interesse hebben in een plek op de markt, dan is dat ook mogelijk. Het resultaat is een wekelijkse markt in het centrum, waar een compleet aanbod aan producten te koop wordt aangeboden. Iedere zaterdag tussen 8.00 en 13.00 uur op het Stichts End in Ankeveen, op de parkeerplaats naast de RK Martinus Kerk. Ga voor meer informatie over de markt naar de website van het bewonersinitiatief Bruisend Ankeveen.

U huurt een standplaats per dagdeel (08:00 - 13:00 uur / 13:00 - 18:00 uur). De afmeting van een standplaats is maximaal 25m2. Als de locatie het toelaat, is een grotere plaats eventueel mogelijk. Hiervoor berekent de gemeente extra huur.

In het aanvraagformulier staat welke bijlagen u moet meesturen.

Voor de vergunning betaalt u leges:

  • Vaste standplaats (onbepaalde tijd): 276,40 euro
  • Incidentele standplaats (min. 1 dag - max. 5 dagen): 69,40 euro 

Daarnaast betaalt u voor een standplaats huur.

Binnen acht weken na ontvangst van uw aanvraag krijgt u de beslissing op uw vergunningaanvraag thuisgestuurd. De behandeltermijn kan met acht weken worden verlengd.