Gemeente Wijdemeren - Toekomst gemeentehuis

De gemeente Wijdemeren onderzoekt momenteel twee locaties voor de eventuele bouw van een nieuw gemeentehuis. Het gaat om de huidige locatie van het gemeentehuis, Rading 1 in Loosdrecht, en het terrein achter de gemeentewerf aan de Kwakel in Kortenhoef.

Waarom een nieuw gemeentehuis?

Het huidige gemeentehuis is verouderd en groot onderhoud is noodzakelijk. Ook moet het gemeentehuis in de toekomst een energielabel A hebben. Hiervoor zijn forse investeringen nodig. Daarnaast is er een grote behoefte aan woningbouwlocaties. De gemeenteraad heeft de wens uitgesproken dat een nieuw gemeentehuis gecombineerd wordt met woningbouw en dat er ook woningen gebouwd worden op de locatie die uiteindelijk niet gekozen wordt als de toekomstige locatie voor het gemeentehuis.

Wat vindt u belangrijk?

Het gemeentehuis is er natuurlijk in de eerste plaats voor u als inwoner. We horen daarom graag wat u belangrijk vindt voor een toekomstig gemeentehuis. Welke locatie heeft uw voorkeur? Wat vindt u van belang voor de dienstverlening en hoe kunnen we er een aansprekende en herkenbare plek van maken? Doe mee met de peiling en laat het aan ons weten. De peiling staat open van dinsdag 25 mei tot en met zondag 20 juni.

Doe mee met de peiling

Bewonersavond

Voor directe omwonenden, bedrijven en organisaties van de twee locaties organiseren we op woensdag 16 juni een bewonersavond om hen te informeren over het onderzoek en in gesprek te gaan over de wensen, ideeën en zorgen die er leven. 

Aanmelden voor de bewonersavond op 16 juni

In een later stadium worden ook andere inwoners uitgenodigd om in (digitale) sessies mee te praten over de toekomst van het gemeentehuis.