Gemeente Wijdemeren - Vervolg Oud-Loosdrechtsedijk

De gemeente Wijdemeren is voornemens om groot onderhoud uit te voeren aan de Oud-Loosdrechtsedijk tussen de rotonde met de ’s-Gravelandsevaartweg en de kruising met Bleekveld.

De Oud-Loosdrechtsedijk is een belangrijke verbinding tussen de kernen van Oud-Loosdrecht en Nieuw-Loosdrecht. Het wegdek is hier in slechte staat en onderhoud is op korte termijn noodzakelijk.

Wij zijn voornemens om dit onderhoud uit te voeren van vrijdag 8 mei tot en met maandag 11 mei 2020, dit is nog onder voorbehoud van politieke besluitvorming.

Waarom nu?

Door de maatregelen die momenteel gelden in het kader van het coronavirus is het erg rustig op de weg. Als we ervoor kiezen om dit gedeelte van de dijk nu vier dagen in zijn geheel voor alle verkeer af te sluiten is de overlast dus zo klein mogelijk. Bij uitvoering in een andere periode, en met doorgang voor verkeer, duren deze werkzaamheden minimaal twee weken.

We begrijpen dat u hierdoor beperkt wordt in uw mobiliteit, maar het geeft ons de mogelijkheid om in korte tijd en op een veilige manier de gehele weg te voorzien van nieuw asfalt. Zo kunt u de komende jaren weer veilig reizen en blijft de overlast beperkt tot slechts vier dagen.

Planning

Op woensdag 29 april vindt een extra commissievergadering plaats waarin dit project wordt besproken. Pas dan wordt zeker of het werk doorgang vindt of niet. Uiterlijk vrijdag 1 mei maken we bekend of het werk in uitvoering gaat. Meer weten? De meest voorkomende vragen worden hieronder beantwoord in een “vraag en antwoord”. Staat uw vraag er nog niet bij, dan kunt u terecht bij de projectleider van de gemeente, de heer M. Maat via telefoonnummer 14 035. U kunt ook het contactformulier invullen.

Update 30 april 2020

In de extra commissievergadering van woensdag 29 april is besloten om de werkzaamheden voorlopig niet door te laten gaan. De werkzaamheden zullen op zijn vroegst najaar 2020 worden opgepakt, onder voorbehoud van politieke besluitvorming.

Vraag en Antwoord

Kan ik nog bij mijn huis komen?

Te voet kunt u altijd bij uw huis komen. Er zijn verkeersregelaars die u veilig langs de machines kunnen begeleiden.

Ik ga verhuizen? Kan de verhuiswagen bij mijn huis komen?

Voor dit soort specifieke situaties is maatwerk mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente.

Wij zijn aan het verbouwen. Waar kan de aannemer zijn busje kwijt?

Ook voor deze situatie is maatwerk mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente.

Wij zijn ondernemer en bezorgen bij klanten in Oud-Loosdrecht. Omrijden kost veel extra tijd. Kunnen wij toch over de dijk rijden?

Voor bezorging binnen het werkgebied is maatwerk mogelijk. Neem hiervoor contact op met de gemeente. Voor bezorging in Oud-Loosdrecht, buiten het projectgebied, kan alleen gebruik worden gemaakt van de omleidingsroute. Er worden geen ontheffingen afgegeven.

Ik krijg thuiszorg. Kan de verpleegkundige nog wel bij mijn huis komen?

Te voet is uw woning altijd bereikbaar

Ik ga bevallen. Kan de verloskundige bij mijn huis komen?

Te voet is uw woning altijd bereikbaar

Er is een calamiteit waarvoor hulpdiensten (ambulance/brandweer/politie) nodig zijn. Kunnen zij bij ons huis komen?

Bij calamiteiten binnen het werkvak is voor hulpdiensten een uitzondering mogelijk. Bij calamiteiten buiten het werkgebied gebruiken zij ook de omleidingsroute. De hulpdiensten zijn hierover geïnformeerd

Contactformulier

Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? U kunt contact opnemen met de heer M. Maat via telefoonnummer 14 035. U kunt ook onderstaand contactformulier gebruiken.

Om uw vraag in behandeling te nemen vragen wij u vriendelijk uw adresgegevens in te voeren. De velden met een * zijn verplicht.