Oudere woningeigenaren - vanaf 10 jaar voor de pensioenleeftijd - kunnen gebruikmaken van een verzilverlening om aanpassingen in de woning te doen zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen.

Verzilverlening Wijdemeren

De verzilverlening van minimaal 2500 en maximaal 40.000 euro, kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor aanpassingen in de badkamer, keuken en toilet of voor het gelijkvloers maken van de woning. Ook kunnen bijvoorbeeld isolatiemaatregelen aan het dak of de vloer meegefinancierd worden.

Geen aflossing en rente betalen

De essentie van de lening is dat woningeigenaren tijdens de looptijd niet aflossen én geen rente betalen. De lening wordt afgelost aan het einde van de looptijd, bij verkoop van het huis of bij overlijden van de langstlevende woningeigenaar. 

Voorwaarden

Een verzilverlening is mogelijk:

  • vanaf 10 jaar vóór de pensioenleeftijd, er is geen maximale leeftijd
  • als u minimaal één jaar in de gemeente woont
  • als uw een gemiddeld (modaal) jaarsalaris heeft van bruto € 44.000,-  (jaarlijks aangepast door het CPB,  peiljaar 2024)
  • als er overwaarde in uw woning zit groter dan 20 procent van de WOZ-waarde

Aanvragen

De verzilverlening kunt u direct aanvragen via dit formulier. Daarna maakt u een afspraak met de gemeente via telefoonnummer 14 035. U kunt vragen naar mevrouw Zoetmulder. Neem voor een afspraak het volgende mee:

Uitvoering

De verzilverlening wordt getoetst en verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting