Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze gemeente. We bieden veel ruimte aan inwoners die samenwerken aan projecten in hun woonomgeving. In de openbare ruimte en op sociaal gebied. De openbare ruimte is van ons allemaal. Het is dan fijn als diezelfde openbare ruimte voldoet aan uw wensen. En het is ook fijn als u uw buurtgenoten op een ongedwongen manier kunt tegenkomen als vrijwilliger in een mooi project.

Zoekt u vrijwilligerswerk? Kijk dan op vrijwilligersplatform De Appelboom.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligerswerk is belangrijk, maar brengt ook risico's met zich mee. Met de vrijwilligersverzekering heeft u geen zorgen over de risico’s die de vele vrijwilligers lopen en de schade die zij eventueel ongewild aanrichten. In de brochure VNG Vrijwilligersverzekering leest u wat de vrijwilligersverzekering inhoudt. Ook hebben wij een verzekeringsoverzicht met de bedragen waarvoor de gemeente Wijdemeren verzekerd is.

Wilt u schade melden? Gebruik dan het schadeformulier via onze polis bij Centraal Beheer Achmea (VNG).

Heeft u vragen, bekijk dan onze veel gestelde vragen. Ook kunt u mailen naar verzekeringen@wijdemeren.nl of contact opnemen met Centraal Beheer Achmea voor algemene vragen (055) 579 81 64.