Gemeente Wijdemeren - Tekeningen en gedichten voor de vrijheid

Op 5 mei is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Om in deze bijzondere tijd stil te staan bij het begrip ‘vrijheid’, vraagt burgemeester Crys Larson alle kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar om een gedicht of tekening te maken over vrij zijn.

Alle kinderen krijgen een brief van de burgemeester in de brievenbus. Samen met wethouder jeugd, Rosalie van Rijn, bedacht ze dit initiatief. Beiden vinden het belangrijk dat kinderen hun gevoelens kunnen uiten en willen graag weten wat er bij hen leeft in deze tijden.

Tekening of gedicht

Burgemeester Crys Larson: “Als burgemeester vraag ik me af hoe vrij zijn voor jou voelt, juist op dit moment. Misschien wil je een tekening of gedicht maken? Dat zou ik erg leuk vinden. Als alles voorbij is, hangen we de tekeningen en gedichten op in het gemeentehuis. Én laten we iedereen die iets heeft gemaakt als eregasten de tentoonstelling openen.”

Meedoen

Een tekening of gedicht inzenden kan tot en met 5 mei naar communicatie@wijdemeren.nl. De tekening kan gescand worden of er kan een foto van gemaakt worden. Vergeet u bij het inzenden niet de naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer van uw kind of uzelf? Bewaar de tekeningen en gedichten goed, zodat ze op een later moment tentoongesteld kunnen worden in het gemeentehuis.

woensdag 25 maart 2020