Met het project Waaks vraagt de gemeente Wijdemeren hondenbezitters of ze verdachte of risicovolle situaties aan gemeente of politie door willen geven.

Doe mee met Waaks!

De politie en de gemeente willen samen met hondenbezitters het project ‘Waaks!’ opzetten. Dit is een project waarbij hondenbezitters ogen en oren in de wijk zijn voor de politie. Als u uw hond uitlaat bent u namelijk vaak op straat en voornamelijk in uw eigen buurt. Hierdoor kent u uw buurt goed en situaties die afwijken, vallen u wellicht als eerste op. Het kan zijn dat u iets ziet waarvan u denkt dat dit niet in de haak is. Juist in die gevallen willen wij graag uw medewerking vragen door de politie te bellen. 80% van de aanhoudingen zijn op heterdaad, dus direct na het plegen van het misdrijf. De politie is voor meer dan 50% afhankelijk van meldingen van burgers, u dus. Door samenwerking met u, krijgen criminelen minder kans om hun slag te slaan in uw wijk. Dat komt de veiligheid en de leefbaarheid in uw wijk ten goede.

Hoe werkt Waaks?

Als hondeneigenaar let u extra goed op tijdens het uitlaatrondje in uw buurt. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd 1-1-2 en geef aan dat u een Waaks-deelnemer bent. Als u verdachte situaties meldt, kunt u helpen criminaliteit te voorkomen en vergroten we de pakkans. Om verdacht gedrag en verdachte situaties te leren herkennen, bieden gemeente en politie een voorlichtingsavond met een clinic signaleren en observeren aan.

Interesse?

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan via onderstaand formulier contact op met de gemeente. 

Om uw vraag in behandeling te nemen vragen wij u vriendelijk uw adresgegevens in te voeren. De velden met een * zijn verplicht.