Onder de noemer Wijdemeren wijs met water wil de gemeente het onderwerp water(kwaliteit) meer onder de aandacht brengen bij haar inwoners

Water in Wijdemeren

Dit doet de gemeente door te laten zien waar haar verantwoordelijkheden liggen en welke werkzaamheden er worden uitgevoerd, maar ook door u te informeren op welke wijze u uw bijdrage kunt leveren.

Goede waterkwaliteit

Een omgeving met schoon water is uitermate belangrijk voor mens en milieu. Dat geldt zeker in de gemeente Wijdemeren waar jaarlijks vele mensen genieten op en aan het water van de Loosdrechtse plassen. Er is de gemeente dus veel aan gelegen aan een goede waterkwaliteit.

De komende jaren staan heel wat werkzaamheden gepland die ten goede komen aan de waterkwaliteit in onze gemeente. Zo zijn er uiteraard de reguliere werkzaamheden zoals het onderhoud aan de gemalen en het schoonmaken van kolken en het reinigen van riolen. Daarnaast staan ook meer omvangrijkere werkzaamheden op het programma zoals het afkoppelen van de straten in de wijk Munniksveen in Kortenhoef.

Meer informatie

Heeft u vragen over Wijdemeren wijs met water? Neem dan contact op met de heer Louk Welter, telefoon 14 035. Bereikbaar tijdens kantooruren op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.