Wanneer u een woning zoekt is uw inkomen bepalend voor het type huurwoning waarvoor u in aanmerking komt. Heeft u een beperkt inkomen en bent u op zoek bent naar een huurwoning? Dan kunt u zich inschrijven bij Woningnet voor een sociale huurwoning. Ook voor een sociale huurwoning is de hoogte van de huur afhankelijk van uw inkomen. Raadpleeg hiervoor de inkomensgrenzen van Woningnet.

Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 737,14. De meeste sociale huurwoningen in de Gooi en Vechtstreek zijn in het bezit van woningcorporaties. Deze woningen worden aangeboden via Woningnet. Om op dit aanbod te kunnen reageren heeft u een inschrijving bij WoningNet nodig.

Ook als u met spoed (om medische of sociale redenen) op zoek bent naar een huis (urgentie), schrijft u zich eerst in als woningzoekende bij Woningnet.

  • U woont in de regio of heeft er binding mee
  • U voldoet aan de inkomenseisen
  • In de regio Gooi en Vechtstreek schrijft u zich bij Woningnet in als woningzoekende;
  • Op Woningnet kunt u lezen wanneer u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning en welke inkomensnorm er gelden; 
  • Denkt u dat u gezien uw situatie mogelijk in aanmerking komt voor urgentie als woningzoekende, doorloopt u dan eerst de urgentiewijzer. Aan het einde van de urgentiewijzer kunt u vervolgens beslissen of u wilt doorgaan naar de daadwerkelijke urgentieaanvraag.