Gemeente Wijdemeren - Zelfstandig wonen


Voor hulp bij het schoonmaken van uw huis, boodschappen of de was doen of bijvoorbeeld eten koken. Of hulp bij het toegankelijk maken van uw woning, zoals de douche, keuken of traplift aanpassen of aanbrengen.

Wat moet u doen:

  • Kijk of u zelf hulp kunt regelen. Bijvoorbeeld van familie, vrienden of buren. Soms kan hulp uit de buurt voldoende zijn.  
  • Sommige zaken zijn al collectief geregeld. Zo hebben veel supermarkten een bezorgservice. Daarnaast zijn er diverse aanbieders van kant-en-klaarmaaltijden of de maaltijdenservice van Tafeltje Dekje of Apetito.
  • Via onze digitale gemeentegids vindt u een overzicht van instellingen en verenigingen die u kunnen helpen. Denk aan kleine hand- en spandiensten, sociale activiteiten, hulp bij administratie of ondersteuning van maatschappelijk werk. Via de GGD Gooi & Vechtstreek vindt u een overzicht van instellingen, praktijken en activiteiten op het gebied van de zorg en welzijn in de regio. 
  • Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met de gemeente. Eerst kijken we samen naar mogelijke oplossingen. Wat kunt u zelf en wie kan u ondersteunen? Hoe kunnen we het goed regelen? 
  • Soms is er professionele ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld van een medewerker van het Sociaal Wijkteam. Dit team helpt of roept hulp in als er meerdere problemen tegelijk zijn.