Gemeente Wijdemeren - Zelfstandig wonen


Voor hulp bij het schoonmaken van uw huis of hulp bij het toegankelijk maken van uw woning, zoals de douche, keuken of traplift.

Wat moet u doen:

  • Kijk of u zelf hulp kunt regelen. Bijvoorbeeld van familie, vrienden of buren. Soms kan hulp uit de buurt voldoende zijn.  
  • Sommige zaken zijn al collectief geregeld. Zo hebben veel supermarkten een bezorgservice. Daarnaast zijn er diverse aanbieders van kant-en-klaarmaaltijden of de maaltijdenservice van Tafeltje Dekje of Apetito.
  • Via onze digitale gemeentegids vindt u een overzicht van instellingen en verenigingen die u kunnen helpen. Denk aan kleine hand- en spandiensten, sociale activiteiten, hulp bij administratie of ondersteuning van maatschappelijk werk. Via de GGD Gooi & Vechtstreek vindt u een overzicht van instellingen, praktijken en activiteiten op het gebied van de zorg en welzijn in de regio. 
  • Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met de gemeente. Eerst kijken we samen naar mogelijke oplossingen. Wat kunt u zelf en wie kan u ondersteunen? Hoe kunnen we het goed regelen? 
  • Soms is er professionele ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld van een medewerker van het Sociaal Wijkteam. Dit team helpt of roept hulp in als er meerdere problemen tegelijk zijn.