Wilt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen? Dan kunt u een blijverslening aanvragen. Met deze lening kunt u aanpassingen in huis betalen, zoals het verlagen van drempels of het installeren van een traplift.

De hoogte van de blijverslening is minimaal 2500 euro en maximaal 40.000 euro. Het is een  hypothecaire lening met een looptijd van maximaal 20 jaar. Deze lening kunt u aanvragen tot uw 58e levensjaar. Daarna adviseren wij een verzilverlening.

Voorwaarden blijverslening

  • U heeft een koopwoning in de gemeente Wijdemeren en woont daar ook zelf
  • U bent niet ouder dan 58 jaar
  • Werkzaamheden die al zijn uitgevoerd komen niet meer in aanmerking voor de lening. Vraag daarom eerst een blijverslening aan, voordat u aan de slag gaat

Aanvragen blijverslening

De blijverslening kunt u direct aanvragen via het aanvraagformulier. De gemeente beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden. Met de toewijzingsbrief van de gemeente kunt u de blijverslening aanvragen bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Zij verstrekken na akkoord de lening.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Zoetmulder via telefoonnummer 14 035 of e-mail ra.zoetmulder@wijdemeren.nl.