De gemeente krijgt vaak vragen van bewoners om een stuk grond te mogen huren of kopen. Deze grond grenst vaak (niet altijd) aan hun woning. Voor deze vragen zijn pas geleden spelregels gemaakt.

Spelregels

De Hoge Raad heeft besloten dat de gemeente niet zomaar meer een stuk grond mag verhuren en/of verkopen. In de spelregels staat wanneer iemand een stuk grond kan huren of kopen. Deze spelregels kunt u terugvinden in de Huurnota 2022 (hierna huurnota). Als de gemeente een stuk grond wil verhuren of verkopen, dan wordt dit in de krant geplaatst.

Bent u ook geïnteresseerd in het zelfde stuk grond? Laat het ons weten! U kunt een email te sturen naar snippergroen@wijdemeren.nl. Wij bekijken of u dit stuk grond ook zou mogen kopen of huren. De aanvragen onderzoeken we dan met nog meer spelregels. 

Let op! U kunt alleen reageren op verkopen of verhuren die op de website staan. Staat een stuk grond niet meer op de website? U kunt dan niet meer reageren. Daarom kijken we naar de dag dat uw email verstuurd is. In de email kunt u uitleggen waarom u ook interesse heeft het stuk grond. Geeft u hierbij ook uw adres en persoonsgegevens op. Als we nog meer gegevens nodig hebben dan nemen we contact met u op.

Verkopen

Huren