Heeft u een minimuminkomen en woont u in Wijdemeren? Dan kunt u via de gemeente deelnemen aan de collectieve zorgverzekering voor minima van Zilveren Kruis. Meer informatie vindt u in de folder 'uw zorgverzekering in 2024'.

Voordelen

  • De gemeente betaalt mee aan uw aanvullende verzekering waardoor de kosten per persoon lager worden. Let op: bij deelname is het afsluiten van een aanvullende verzekering verplicht;
  • Afhankelijk van het type aanvullende verzekering dat u afsluit, profiteert u van uitgebreide vergoedingen voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandarts, Wmo en Wlz. Dit zijn allemaal kosten die niet vergoed worden via de gemeentelijke bijzondere bijstand;
  • Zilveren Kruis accepteert iedereen zonder medische keuring;
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd;
  • U kunt het eigen risico gespreid betalen als u veel zorgkosten verwacht in 2024.

Let op: u blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van uw zorgverzekering. U bent pas definitief verzekerd via de collectieve zorgverzekering voor minima van Zilveren Kruis als u het polisblad van Zilveren Kruis hebt ontvangen met daarin de bevestiging van deze polis.

Vraag de verzekering nu aan. Klik onder op de blauwe balken voor meer informatie. 

  • U bent inwoner van de gemeente Wijdemeren
  • Uw inkomen is niet hoger dan 120% van het voor uw huishouden geldende sociaal minimum
  • Lees de voorwaarden van Zilveren Kruis

We bepalen samen met u of de zorgverzekering aansluit op uw behoeften. Wij doen een inkomenstoets en bepalen of u gebruik kunt maken van de collectieve zorgverzekering Optimaal van Zilveren Kruis. 

Download het aanvraagformulier en vul direct in op de PDF. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar werkeninkomen@wijdemeren.nl  of printen en opsturen naar:

Gemeente Wijdemeren
T.a.v. Zorg, werk en inkomen
Antwoordnummer 11315
1230 VB Loosdrecht

Hulp nodig bij het invullen? Wij helpen u graag via telefoonnummer 14 035. 

Tarieven

Vergoedingenwijzer

Eigen risico

Verwacht u in 2024 veel zorgkosten te maken en uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan kunt u kiezen om dit eigen risico in termijnen te betalen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u het bedrag niet in één keer volledig te betalen. De regeling wordt in 10 gelijke delen van uw rekening afgeschreven. Heeft u aan het einde van het jaar uw eigen risico niet opgemaakt? Dan betaalt Zilveren Kruis het teveel betaalde bedrag terug.